Even voorstellen: Michelle!

Profielfoto Michelle Corten

25 juli 2024

Vandaag stellen we Michelle Corten voor. Ze is  gestart als Innovatiestrateeg en Themalead Digitalisering. Ze is voor PWN al meteen aan de slag met de klimaatbuffer en werkt hard aan een digitaliseringsstrategie. Welkom Michelle!

Wat is je achtergrond? 

Mijn interesse in de samenwerking tussen mensen en machines heeft me altijd gefascineerd. Daarom stapte ik na het behalen van mijn bachelor in Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, over naar een master in Werktuigbouwkunde met een focus op Bio-Robotica.

In mijn vorige projecten als technologieconsultant heb ik deze kennis direct kunnen toepassen bij het digitaliseren van systemen. Daardoor weet ik dat het belangrijk is om in het ontwerpproces de eindgebruiker in het oog te houden. De vraag “wat zijn de uitdagingen die er spelen?” komt voor mij vóór de vraag “welke technologieën kunnen we toepassen?”.

Naast mijn studie was ik ook lid van de gemeenteraad van Delft. Dit bood mij de gelegenheid om alle facetten van de stad waarin ik woon grondig te verkennen en te begrijpen welke invloed het beleid heeft op inwoners. Het was een mooie uitdaging om de verbinding tussen politiek en de mensen in de stad te zoeken. Want hoe zorg je ervoor dat mensen, die gewoon druk zijn met het leven, toch input kunnen en willen leveren op beleid dat hen aangaat? Dat is een uitdaging die ik nu nog steeds wil aanpakken. 

Wat maakt Make Day bijzonder/ Hoe ben je bij Make Day terechtgekomen, wat vind je er tot nu toe van? 

Via Instagram zag ik de vacature voorbijkomen. Hoewel ik normaal niet erg op reclames let, sprak deze tekst mij direct aan! Nog voordat ik wist wie er werkte of waar het kantoor zat (om de hoek 😊), had ik al het gevoel dat dit een goede match zou zijn. Al snel merkte ik dat de collega's bij Make Day vrolijke mensen zijn die zin hebben in hun werk. De projecten zijn inspirerend en de aanpak is persoonlijk en mensgericht. 

Wat me in de eerste maand vooral opviel, is dat persoonlijke waarden een belangrijke rol spelen in de thema's van de projecten. Het is fijn om de ruimte voor eigen ontwikkeling te voelen. Werken bij Make Day betekent werken met inspirerende en energieke mensen die vanuit hun persoonlijke waarden bijdragen aan mooie projecten. 

Wat hoop je te leren en gaan doen? 

Digitaal is overal. Maar hoe kunnen wij met onze Make Day skills die transitie ondersteunen en zowel bedrijven als overheden mee laten groeien? Hoe nemen we mensen hierin mee? 
 
Het geeft me veel voldoening dat ik met mijn werk zowel technologische als maatschappelijke vraagstukken mag aanpakken. Make Day is bijzonder goed in het blootleggen van de echte uitdagingen en de “waarom” vraag is belangrijker dan het simpelweg inzetten van technologie. Zo kan ik mijzelf inzetten om mensen en organisaties mee te laten groeien met technologische ontwikkelingen. 

Hoe laat je jezelf inspireren en wat doe je graag? 

Ik ga graag de deur uit om nieuwe dingen te zien, horen en proeven. Dansvoorstellingen kunnen bijvoorbeeld enorm cinematografisch en emotioneel zijn, cabaret filosofisch, en muziek verbindend. Deze zomer vind je mij dus zeker dansend op een festival of in het publiek bij De Parade. En tussendoor…. vind je mij loungend op de bank met mijn kat op schoot. 

 

Samen stomen we je bedrijf of
overheid klaar voor de toekomst.
Ga aan de slag