Make Day bij de NY Water Week!

Tomas Shaun United Nations

Net als veel andere steden ervaart New York de gevolgen van klimaatverandering. Zo overstromen bijvoorbeeld met regelmaat bepaalde wijken en metrostations. Make Day organiseerde, in opdracht van de Nederlandse Ambassade in de Verenigde Staten, een design sprint waarin innovators aan de slag gingen met klimaatadaptatievraagstukken van de Metropolitan Transportation Agency en het NYC Department of Environmental Protection (NYC DEP).

 

Vraagstukken 

De twee vraagstukken waarmee ze aan de slag gingen om de stad klimaatadaptiever te maken, waren:  

  • Een holistische aanpak voor maatregelen tegen overstromingen in het gebied.  
  • Welke data kan je uit flood sensors halen en hoe kan je deze data nuttig toepassen? 

 

De resultaten 

Zes teams hebben hard gewerkt en gebrainstormd over passende oplossingen, die uiteindelijk zijn gepresenteerd voor de opdrachtgevers! Tijdens hun bezoek aan New York sloten Tomas en Shaun tevens aan bij de VN Waterconferentie om de resultaten te delen, samen met Wavemakers United. En ze waren niet de enigen. Ze hebben daar zelfs de Koning gespot! 

Bekijk de video hieronder voor een mooie sfeerimpressie.

 

 

Hoe nu verder?

Ondanks dat de teams begonnen met dezelfde vragen, kwamen hier toch zes hele verschillende oplossingen uit. Volgende maand komen de deelnemers en bedrijven nog een keer digitaal bij elkaar om de vervolgstappen te bespreken. Hoe gaan ze de oplossingen implementeren? Wil je op de hoogte blijven van dit traject? Neem dan contact op met Tomas of Shaun
 
Het was een bezoek om niet te vergeten, Saskia Pardaans en NY Waterweek bedankt voor deze kans en de aftermovie! 

 

Samen stomen we je bedrijf of
overheid klaar voor de toekomst.
Ga aan de slag