Hoe maakt Tomas de dag van morgen?

Tomas op de Waterbus

 

Vandaag checken we even in om te kijken hoe het gaat met Tomas!

Tomas is Partner bij Make Day,  Thema lead Samenwerken, bedenker en initiator van de Waterbus Delft en hij draait z’n hand niet om de printers, plotters en andere interne ICT gadgets werkende te houden 😉  
 

Waar ben je nu druk mee? 

Ik ben hard aan het werk voor de Waterbus. Deze elektrische Waterbus vaart nu ongeveer een maand in Delft. Vanaf september gaat de OV-dienst ook live. Naast achter de schermen veel uitvoeren, denk aan de dienstregeling op 9292 en het regelen van een betalingssysteem, vaar ik ook regelmatig met de Waterbus. Het is een fijne tegenhanger, want ik ben graag op het water!

 

Wat zijn je hoogtepunten uit de afgelopen periode?

Het afgelopen halfjaar was dat zeker New York! We werden uitgenodigd om de UN 2023 Water Conference bij te wonen en twee design sprints te organiseren. Een unieke kans om verbinding te leggen binnen het Nederlandse bedrijfsleven en de stad New York. Het was spannend om van tevoren op afstand alles te organiseren en te bedenken, en uiteindelijk te presenteren in het bijzijn van ministers, de Koning en de burgemeester van New York.

 

Previous slide
Next slide
Profielfoto Tomas

Het geeft me heel veel energie wanneer mensen om me heen echt enthousiast zijn over iets wat ze doen of hebben ontdekt.  

Waar kijk je naar uit?

De start van de OV-dienst met de Waterbus en de eerste periode waarin alles soepel verloopt. Dit biedt weer ruimte om vooruit te kijken en te evalueren hoe de dienst bijdraagt aan de grotere transities binnen duurzaamheid en mobiliteit. Het is ook interessant om dan te gaan onderzoeken of we kunnen opschalen en op welke manier we de opgedane kennis nog meer kunnen toepassen.
 

Wat motiveert je?

Het geeft me heel veel energie wanneer mensen om me heen echt enthousiast zijn over iets wat ze doen of hebben ontdekt. Ik vind het fijn om te zien dat mensen in hun element zijn. Dan lopen dingen vaak ook soepel, en dat is belangrijk als je wilt vernieuwen en ontdekken. 

Op dit moment werk ik samen met PWN aan zoutwatermetingen in het IJsselmeer. Hiervoor plaatsen we sensoren op een bestaande veerpont. Het geeft energie om te zien dat een initiatief met veel enthousiasme wordt ontvangen. Procestechnologen worden uitgedaagd om hun inhoudelijke kennis toe te passen. Ik hoop dat dit vraagstuk hun werk ook uitdagender en leuker maakt. 

 

Wat maakt je dag? 

Een dag waarbij er leuke verrassingen zijn doet me altijd erg goed! Een spontane ontmoeting of iets wat plots toch lijkt te lukken.  
 

Wat is je favoriete dag van de week?  

Morgen, en wat je vandaag nog kan doen om morgen een leuke dag te maken. 

 

Tomas varen Waterbus

Samen stomen we je bedrijf of
overheid klaar voor de toekomst.
Ga aan de slag