Hoe maakt Shaun de dag van morgen?

Shaun in Rotterdam Mauritsweg

 

Vandaag checken we even in om te kijken hoe het gaat met Shaun!

Shaun is Innovatietrateeg, Thema lead Duurzaamheid en werkt inmiddels al 3 jaar bij Make Day! Hij is in het begin der tijden toen Make Day nog Suit-case heette aangehaakt binnen een toen nog klein team. Shaun heeft zich hard gemaakt om duurzaamheid centraal te zetten en wordt intern ook weleens Dr. Duurzaam genoemd. 

 

Waar ben je nu druk mee? 

We zijn nu een paar werken aan de slag bij het Sint Lucas en het Summa College in Noord-Brabant. We helpen de scholen stappen te zetten binnen duurzaamheid, dit door een 0-meting uit te voeren en een methodiek te ontwerpen waarmee de organisaties zelf de voortgang kunnen meten en monitoren. We gaan voor de Whole School approach dat is een raamwerk waarbij alle belanghebbende en geïnteresseerden betrokken zijn!  
 
Ik ben ook best druk met het plannen van mijn bruiloft, want dat vraagt stiekem wel tijd 😉

Previous slide
Next slide
shaun profielfoto

De aftermovie van onze workshops met designuitdagingen is getoond aan een zaal met onder andere de Koning, ministers en burgemeesters, echt een hoogtepunt.  

Wat zijn hoogtepunten uit de afgelopen periode?  

New York! Dat was heel gaaf! Ik moest even over de barrière stappen om erheen te vliegen, maar ik heb er zoveel interessante dingen gedaan en nieuwe mensen ontmoet. De aftermovie van onze workshops met designuitdagingen is getoond aan een zaal met onder andere de Koning, ministers en burgemeesters, echt een hoogtepunt.  
 
Ik ben ik april een week gaan zeilen met mijn stichting Sail for the Future. We hadden dit keer een mix van leerlingen vanuit MBO, HBO en WO die zich bogen over vraagstukken. Tijdens de eindpresentatie heeft de CEO en casushouder van KLM CityHopper aangegeven dat de ideeën van de groepen ook grotendeels worden geïmplementeerd.  

 

Waar kijk je naar uit?  

Naast 2 maanden op reis voor mijn honeymoon dit jaar, kijk ik er erg naar uit om steeds weer bezig te zijn met hoe we zoveel mogelijk maatschappelijke waarde kunnen leveren.  Ik heb ook zin in het strategie weekend.  Als Make Day gaan we  samen sparren over onze strategie, hoe we impact kunnen maken en hebben we het daarnaast vaak ook heel leuk. 

 

shaun in rotterdam

Waar wil je graag nog meer over leren? 

Nou ik heb inmiddels 38 dagen een streak bij Duolingo Spaans! Dus de eerste zinnen kan ik al uitspreken, en hopelijk wordt deze streak nog langer.  
 
Ook wil ik mezelf verder verdiepen in het thema Brede Welvaart. Met Team Impact zijn we aan het onderzoeken hoe we dit meer in ons werk kunnen laten terugkomen, naast economische impact ook ecologische en sociaal- maatschappelijke impact maken en meten. En vragen we onszelf natuurlijk ook af hoe we klanten hier het beste in kunnen meenemen. 
 

Wat motiveert je? 

Vooral door aan projecten te werken waar ik zelf heel veel plezier uit haal en tegelijkertijd ook maatschappelijke waarde toevoeg. Vaak worden juist de mensen die het minst bijdragen aan klimaatproblematiek het hardste geraakt, deze ongelijkheid binnen het systeem motiveert me!
 

Wat is je favoriete dag van de week?  

Omdat we Make Day - Strategen voor Morgen heten is het voor de hand liggende antwoord natuurlijk: Morgen. Maar nooit tevreden zijn met wat je hebt vandaag is echt iets wat past bij onze generatie. Best droevig. Dus ik zeg waarom niet vandaag tevreden zijn!
 

Benieuwd wie er nog meer werken bij Make Day? Bekijk hier het hele team

Samen stomen we je bedrijf of
overheid klaar voor de toekomst.
Ga aan de slag