🍾 Het vieren van Succes, essentieel voor Ontwikkeling! 🍾

Schaduw juichen

Je loopt na een werkdag richting de trein, de pilot waar je aan werkt wordt verlengd. Te gek! Je telefoon gaat, je neemt op en bespreekt je agenda voor morgen, loopt iets sneller door om de trein nog te halen en gaat de volgende dag weer aan de slag.  

Herkenbaar? We nemen zelden een korte adempauze om te reflecteren wat goed ging. Dit zijn de momenten die evenzeer deel uitmaken van onze groei als de uitdagingen en tegenslagen. 

In onze vorige blogpost bespraken we de kunst van het omgaan met tegenslagen, maar hoe zit het met onze successen? Als organisatie en als individu is het net zo belangrijk, om de dingen die heel erg goed gaan te erkennen en te vieren.  

Maar hoe doe je dat precies? En is het spreekwoord juist niet: ”Bescheidenheid siert de mens.”  
Het vieren van je successen kan misschien wat overdreven voelen, of in strijd met bescheidenheid maar het levert meerdere positieve uitkomsten op en is het dus zeker waard!  
 

Waarom het belangrijk is om succes te vieren? 

 • Werkplezier
  Stilstaan bij positieve momenten en ervaringen verminderen stress en vergroten het gevoel van plezier.  

 • Erkenning en Motivatie
  Het vieren van succes erkent en staat stil bij de inspanningen van het team of individu en daagt uit en geeft energie uit om zo door te gaan.  

 • Persoonlijke groei door reflectie en Inzicht
  Momenten waarop dingen heel erg goed gaan bieden ruimte om te reflecteren over wat echt werkte, dit kan je daardoor beter herhalen of zelfs opschalen. 

 • Teambuilding
  Samen vieren en het delen van een goed gevoel bevordert het teamgevoel en de bedrijfscultuur.  

 

Naast dat we bij Make Day een ‘falen mag’ cultuur hanteren en onze mislukkingen delen en zelfs vieren proberen we er ook een gewoonte van te maken om successen, groot of klein, te vieren.  
 
Dit kan een taart op kantoor zijn na het behalen van een projectdoel, of gewoon een gemeenschappelijk ‘Goed Gedaan!’ tijdens onze wekelijkse vergaderingen. 
 

Maar het gaat niet alleen om de grote momenten.

Die kleine, alledaagse overwinningen - een probleem oplossen, een strakke deadline halen, of een positieve feedback van een klant - ze zijn allemaal het vieren waard. Ze vormen immers de bouwstenen van onze grotere successen.  

Terwijl we doorgaan met onze reis van innovatie en groei, is het essentieel dat we een evenwicht vinden tussen leren van onze fouten én vieren van onze successen. Het ene is onlosmakelijk verbonden met het andere. Dus, de volgende keer dat je een overwinning behaalt, groot of klein, neem een moment. Haal diep adem, kijk om je heen, en geef jezelf en je team een welverdiend schouderklopje. Want door vandaag te vieren vinden we de motivatie voor de uitdagingen van morgen!  

Samen stomen we je bedrijf of
overheid klaar voor de toekomst.
Ga aan de slag