Even voorstellen: Jim!

profielfoto jim

17 mei 2024

Vandaag stellen we Jim Heijman voor. Hij is afgelopen mei gestart als Innovatiestrateeg. Al meteen op pad om in een driedaagse sprint te werken aan duurzamer onderwijs in Limburg, van het ophalen van input bij leerlingen tot het geven van gastlessen! Welkom, Jim! 
 

Wat is je achtergrond? 

Vlak buiten Rotterdam ben ik opgegroeid op een schip, hier bracht ik 23 mooie jaren door met het genieten van het leven aan het water. Net als vele collega's bij Make Day heb ik de studie Industrieel Ontwerpen gevolgd aan de TU Delft, waar ik mijn master in Strategic Product Design behaalde. De mindsets en methoden die ik daar heb geleerd pas ik graag toe in mijn werk.

Tijdens mijn studie combineerde ik mijn academische ambities met een professionele sportcarrière bij Team NL, als lid van het Nederlandse judoteam. In die jaren heb ik meerdere wereldkampioenen verslagen en ben ik vijf keer Nederlands kampioen geworden. Na 21 jaar judo beoefend te hebben, beschouw ik het nog steeds als de mooiste sport die er is. De lessen in discipline, plezier en de drive om te winnen die ik uit mijn topsportleven heb gehaald, draag ik altijd bij me.
Na mijn carrière in de sport en mijn studie ging ik aan de slag bij Red Bull, waar ik samen met de atleten werkte aan projecten om hun grootste dromen te realiseren. Vanwege mijn hart voor duurzaamheid heb ik veel projecten tijdens en na mijn studie deze richting op weten te sturen. Zo heb ik bijvoorbeeld een strategie ontworpen voor een succesvol vegetarisch menu in het restaurant op Papendal. Ook werd ik uitgenodigd als spreker voor een debat over duurzaamheid in de sportwereld op de Nederlandse ambassade in Parijs, waar we discussieerden over de uitdagingen en ontwikkelingen op weg naar een duurzaam voedingspatroon voor topsporters.
 

Wat maakt Make Day voor jou bijzonder?

Aan de hand van Design Thinking met een gedreven groep werken aan projecten om de wereld een stukje beter te maken. Daar word ik enorm enthousiast van! En bij Make Day worden al deze boxen afgevinkt. Met veel plezier ga ik aan de slag met alle projecten die eraan komen.
 

Wat hoop je te gaan leren en doen?

Groepen inspireren en enthousiasmeren doe ik graag. Bijvoorbeeld met een creatie- of brainstormsessie. Deze vaardigheid zou ik graag verder willen ontwikkelen. Daarnaast wil ik graag ontdekken welke projecten mij het meest aanspreken, zodat ik mezelf op een specifiek thema kan doorontwikkelen. Wanneer ik mijn draai heb gevonden binnen Make Day, zou ik graag actief meewerken aan hoe Make Day over de jaren kan blijven groeien om meer positieve impact te maken.


Wat doe je graag na werktijd? 

Genieten van alle mooie dingen in het leven. Dit betekent voor mij onder andere:

  • Spelletjesavonden met vrienden en familie.
  • Sporten, wat nu voornamelijk bestaat uit padellen met vrienden en naar de sportschool gaan met mijn vriendin.
  • Fotografie. Het liefst leg ik mooie momenten vast van mensen waarop je echt emotie kunt zien.
  • Lekker eten met mijn vriendin, vrienden of familie.
  • Naar het strand, dit is een van mijn favoriete plekken om mijn tijd te spenderen.
     

Leuke random feitjes die je wilt delen? 

Ik ben een wandelend moppenboek. Dus mocht iemand behoefte hebben aan een foute woordgrap, heb ik er een voor elke context paraat. 💬 

 

Samen stomen we je bedrijf of
overheid klaar voor de toekomst.
Ga aan de slag